Geluidsisolatie scherm | gordijn

Geluidsisolatie met Acoustifence

In tegenstelling tot houten schuttingen of andere tuinafscheidingen (deze hebben een slechte geluidswerende werking), presteert Acoustifence uitzonderlijk goed op het gebied van geluidswering/geluidsisolatie en Acoustifence zorgt ook voor zeer weinig reflectie van het geluid ten opzichte van massieve muren. Het is gemakkelijk te plaatsen of te verwijderen in minder dan een uur. Het i s absoluut beste ndig tegen schimmel, vocht of andere dingen die het materiaal aan zouden kunnen tasten. Het zal dus ook niet verkleuren onder invloed van zonlicht. Dit materiaal is in principe onverwoestbaar en zeer geschikt als geluidswering. Ook voor bijvoorbeeld het afschermen van bouwlawaai!
Zie ook filmpje op onder aan de webshop pagina: https://geluid.eu/nl/acoustifence-geluidsscherm/geluidsscherm-5mm-dik


Onafhankelijke onderzoeken tonen aan dat Acoutifence een isolatiewaarde (invoegverlies) heeft 28 dB, wat inhoud dat ongeveer 85% van het geluid dat hoorbaar is voor het menselijk gehoor, gereduceerd wordt. Het resultaat kan natuurlijk wel beinvloed worden door geluidsreflecterende objecten in de omgeving, en of het acoustifence op een correcte manier geplaatst is. Ook is de hoogte en breedte van Acoustifence gordijn van belang.
De producent geeft aan dat je je geluidsbron eigenlijk als een grote lichtbal in het donker moet zien. De eerste stap om het licht te verminderen is het plaatsen van een barriere tussen jou en de bron (Acoustifence), waardoor het directe licht weggenomen wordt. Andere objecten in de omgeving die niet achter het acoustifence geplaatst zijn zullen het licht weerkaatsen naar jou. Geluid gedraagd zich op ongeveer dezelfde manier.
Omdat Acoustiblok, inc. niet wil bijdrage aan milieuvervuiling, heeft men ervoor gezorgd dat Acoustifence 100% recyclebaar is en voor 64% bestaat uit gerecyclede producten, toegevoegd met inerte mineralen.