Geluidsisolatie Behang en Geluidsisolatie voor Off Shore en Industrie

Geluidsisolatie met 8 mm Geluidsisolerend behang

Acoustiblok brengt Acoustiblok-Wallcover op de markt; een vooruitstrevend geluidsisolatie materiaal dat een hoge geluidsreductie geeft zonder de rommel en de kosten van het verwijderen van muren. Acoustiblok-Wallcover kan geverfd worden of voorzien worden van behang om het zo aan te passen aan elk interieur.

TAMPA, Florida, 22 augustus, 2011 – Het uit de NASA ontstane bedrijf Acoustiblok, Inc., een wereldleider in geluidsreductie oplossingen, heeft een nieuw geluidsisolatie product uitgebracht, Acoustiblok-Wallcover®, dat een effectieve geluidsreductie geeft voor elke ruimte waarin stilte en privacy wenselijk zijn.
Acoustiblok-Wallcover is de eerste wetenschappelijk ontworpen geluidsreductie-oplossing die direct tegen bestaande wandoppervlakken (inclusief beton) aangebracht wordt. Het wordt gemakkelijk aangebracht met lijmspray, waardoor het perfect is om zelf in een weekend aan te brengen om een kamer te isoleren.
Al jaren in ontwikkeling, bevat Acoustiblok-Wallcover een unieke ruimtevaart nanotechnology laminaat die de akoestische doorbraak levert voor dit type toepassing. Significante geluidsreductie moet niet alleen luchtgeluid tegen houden, maar ook contactgeluidstransmissie (bijvoorbeeld trillingen via de muur). Acoustiblok-Wallcover pakt beide aan.
Voor bewoners van appartementen en geschakelde woningen kan Acoustiblok-Wallcover een geluidsbarrière leveren tussen aangrenzende woonunits, om de geluidsproblemen op te lossen die het leven met meerdere gezinnen naast elkaar met zich meebrengt.
Luide muziek, gesprekken van de buren en alledaagse leefgeluiden die van de ene naar de ander woning lekken kunnen permanent worden gestopt. Omdat het geschilderd of behangen kan worden, zal niemand het verschil zien tussen een onbehandelde muur en een muur die behandeld is met Acoustiblok-Wallcover nadat het aangebracht en afgewerkt is.
Binnen elke privé-woning kan Acoustiblok-Wallcover stilte leveren in de studiekamer of kinderkamer terwijl de televisie of home-cinema op vol volume staat in de aangrenzende kamer. Elke kamer in het huis kan een heiligdom worden met Acoustiblok-Wallcover, dus piano spelen in de muziekkamer zal het lezen van en boek of het voeren van een rustig gesprek in de slaapkamer niet in de weg staan. Voor zakelijke en professionele instellingen die moeten voorzien in vergader- en ontmoetingsruimten, is Acoustiblok-Wallcover een perfecte oplossing waarmee voorkomen wordt dat gesprekken in aangrenzende vertrekken gehoord worden. Advocaten, artsen en wetshandhavingsdiensten moeten kunnen voorzien in gescheiden geluidsdichte kamers om de vertrouwelijkheid van de cliënt te waarborgen en om gevoelige informatie te beschermen die besproken wordt tijdens zakelijke bijeenkomsten.

Geluidsisolatie_Behang


Het flexibele materiaal van Acoustiblok-Wallcover is ongeveer 6,4 mm dik en is verkrijgbaar in stukken van 1,22 bij 2,44 meter of 1,22 bij 3,05 meter (4 bij 8 voet of 4 bij 10 voet). Omdat het 4,88 kg/m2 weegt is Acoustiblok-Wallcover redelijk zwaar en daarom zijn er 2 tot 3 mensen voor nodig om het aan te brengen. Een eenvoudig stanleymes is het enige dat nodig is om uitsneden te maken voor elektriciteitsaansluitingen en lichtschakelaars.
Recent uitgevoerde gecertificeerde laboratorium testen hebben uitgewezen dat het toevoegen van slechts één laag Acoustiblok-Wallcover aan slechts één zijde van een skeletbouwwand resulteert in een invoegverlies (STC) van 53 dB, waarmee het meer geluidsreductie levert dan 30 cm dik gietbeton (STC = 51).
“De ideale methode om geluidsniveaus te reduceren met een skeletbouwwand is het aanbrengen van geluiddemping aan het regelwerk binnenin de wand. In de meeste gevallen is de wand echter al voltooid voordat de gebruiker zich bewust wordt van het lawaai.” Aldus Lahnie Johnson, voorzitter en president van Acoustiblok, Inc.
“Voor de ontwikkeling van Acoustiblok-Wallcover bestond er geen wetenschappelijk bewezen geluidsreducerende oplossing die direct tegen de bestaande wand aangebracht kon worden,” zegt Johnson.
“Het is duidelijk dat de toepassingen voor dit nieuwe product eindeloos zijn, en dat nu iedereen geluidsproblemen op kan lossen zonder daarvoor aannemers in te huren of muren weg te slopen.”
Het Acoustiblok-Wallcover materiaal, dat gefabriceerd wordt in de U.S.A. van materialen uit de U.S.A. heeft ook uitgebreide industriële en commerciële toepassingen. Voor meer informatie over Acoustiblok-Wallcover, of om een video demonstratie te zien over de isolatie eigenschappen van Acoustiblok bezoek de website (www.acoustiblok.com).

Geluidsisolatie op olieboor platform

Acoustiblok Inc. heeft recent een akoestisch onderzoek uitgevoerd op een offshore olieboor platform op verzoek van een “Fortune 100 oil company”. Extreem hoge geluidsniveaus zijn een belangrijk aandachtsgebied in relatie tot de risico inventarisatie en evaluatie voor arbeidsomstandigheden van het personeel dat werkzaam is in deze industrie. Het Acoustiblok All Weather Sound Panel systeem zal als onderdeel van het maatregelen pakket aanbevolen worden in het akoestisch rapport in combinatie met trillingsisolatie. Acoustiblok in de USA gebruikt voor haar akoestish onderzoek “Cadna-A Acoustical Prediction software”. ABC International Trade BV, de vertegenwoordiger van Acoustiblok in de Benelux gebruikt prognose sofware zoals GEOMILIEU en SOUNDPLAN in combinatie met in situ geluidsmetingen om oplossingen te ontwerpen voor de akoetische problemen op boor platform eilanden.
Een olie of gas boorplatform is een van de meest agressieve omgevingen en wordt blootgestel aan zware mechanische belastingen, Acoustiblok All Weather Sound Panels zijn een ideale oplossing voor geluidsbeheersing op olie en gas platforms.

Acoustiblok In The Field

Geluidsisolatie Straal Gridmachine

Op een hoogte van 18 meter boven het platform haalden de door stoom verhitte pijpen, temperaturen tot 180 C. en het geluid was zo hard dat de arbeiders elkaar niet konden verstaan. Acoustiblok werd gevraagd of ze een oplossing konden bieden en die werd gevonden door het gebruik van thermablok (wat goedgekeurd is voor gebruik tot 650 C).


De pijpen zijn eerst ingepakt met isolatiemateriaal en daarna is het geheel bekleed met Acoustiblok. Alle naden werden afgedicht met de Acoustigrip Tape. De reactie van de werknemers was erg positief. Het was nog nooit in het afgelopen 12-jarige bestaan zo stil geweest. Uit metingen voor en na blijkt dat het geluid afgenomen is met maar lieft 18dB. (voor het menselijk gehoor een reductie van zo’n 70%. Dit had eigenlijk nog hoger uit kunnen pakken doordat er 50% meer capaciteit gedraaid werd bij de na-meting, dan in de situatie tijdens de voormeting.

Voorbeelden van Acoustiblok™ Industriele Installaties

 • Elektriciteitscentrales
 • Rangeerterreinen
 • Luchtmacht bases
 • Hotels in Amerika, Midden America en het Caribisch gebied
 • Ziekenhuizen, klinieken en laboratoria
 • Mobile gehoor test labs
 • Opname studio’s
 • Raceauto test garages
 • Industriele hout bewerkingsbedrijven
 • Molens
 • Metaal fabrieken
 • Wolkenkrabbers
 • Winkelscentra
 • Arpartementencomplexen

Geluidsisolatie bouw en kantoorbouw

Acoustiblok® maakt rollen Acoustiblok van 107 meter die een oppervlakte hebben van bijna 150m2. De rollen hebben een gewicht van 726kg en worden geleverd per twee stuks op een pallet. De diameter van 1 rol is 62cm in doorsnede.

Zware industrie toepassingen

Reductie van het geluid bij generatoren is lastig te realiseren. Acoustiblok heeft voor deze toepassingen speciaal 6mm acoustiblok beschikbaar. Bij generators heb je vaak last van hoge dB waarden, in combinatie met middenfrequenties is er een zeer dicht volumineus materiaal nodig om geluid en trillingen te reduceren. Vaak wordt een paneel met twee lagen van 6mm Acoustiblok met daartussen 5-10cm luchtspauw. Dit zorgt voor een zeer hoge reductie in dB’s tot het gewenste niveau
The 6mm rollen hebben een lengte van 31 meter, wegen 409kg en hebben een diameter van 50 cm.

Parameter  Typical Value
Tensile MD  400 psi
Tensile AMD  430 psi
Elongation MD  155%
Elongation AMD  190%
Tear MD  77 psi
Tear AMD  90 psi
Specific Gravity  1.91
Gauge  .200
Shrinkage AMD  +1.9%
Shrinkage MD  -3.7%
Acoustiblok® Values for 6mm Acoustiblok.
De unieke eigenschappen van Acoustiblok zorgen er voor dat het geluid drastisch terug wordt gebracht in de problematische lage frequenties.
Sound Transmission Class 32