Geluidsisolatie Boot of Schip , Rig or Oil platform

Geluidsisolatie voor boot of schip : Marine Sound Insulation

Acoustiblok: geluidsisolatie product voor de geluidisolatie voor alle geluisbronnen in de maritieme sector zoals bootmotoren, generatoren, wooncabines etc.
Eindelijk een geluidsisolerend materaal dat (zee)waterbestendig is, milieuvriendelijk, gemakkelijk te verwerken etc.. Geluid van machinekamers, generatoren, en trillingsgeluiden kunnen het voeren van een normaal gesprek ernstig hinderen. Niet alleen is het geluid irritant, maar ook geeft het een onbehaaglijk gevoel. Acoustiblok can deze geluidsoverlast op een effectieve manier bestrijden. Ook voor het isoleren van living quarters op boten en off shore platforms. Download hier metingen in het Peutz lab acoustiblok met nassau panelen, dit geeft een goed beeld van de verbeteringen die gerealiseerd kunnen worden met 3mm en 6mm acoustiblok.

The Romantica: Luxurious from the Inside Out

De Romantica is gebouwd met Acoustiblok verwerkt in de gehele jacht. Het materiaal is zowel stand alone verwerkt, als in voorbewerkte panelen. De eigenaar was zo tevreden over het resultaat, dat hij voor het volgende jacht ook Acoustiblok zal verwerken in het eindresultaat.

Danube Marine Consulting, Ltd

Een tevreden jachtbouwer schrijft:

Danube Marine is een jonge ondernemen die gesprcialiseerd is in het bouwen van luxe yachten. We liepen tegen het probleem van geluidsoverlast aan bij de oplevering. Door het gebruik van Acoustiblok is dit probleem verholpen en wij zullen in komende projecten zeker gebruik maken van de acoustiblokmaterialen.

Direct onder het deck met de prachtige loungeruimte, bevinden zich twee grote MTU turbo motoren met 2250pk ieder, elektriciteitsvoeding, airconditioners en waterpompen. Als deze geluidsbronnen bevonden zicht dus maar 10 cm van de Loungeruimte, en men was dringend op zoek naar een oplossing.

Akoestisch adviseur Willem Kraan adviseerde het gebruik van acoustiblok als het belangrijkste materiaal voor het terugdringen van al het geluid aan boord. Acoustiblok bleek een een gemakkelijk te verwerken product, dat zich goed houd in alle omstandigheden, dus ook onder invloed van zout zeewater. Danube zegt zeer content te zijn met de goede prestaties van het acoustiblokproduct. Hoewel de Romantica nog niet opgeleverd is, is al wel uit tests gebleken dat het isoleren met behulp van acoustiblok het gewenste resultaat op geleverd heeft.

(Zie de complete brief en contactinformatie op onze internationale pagina.)

verwerk Acoustiblok® in de plafonds, de schotten in de machinekamer, als ook in de luiken en deuren, om geluidsoverlast tegen te gaan.

Acoustiblok® kan geinstalleerd worden onder vloerbedekking en onder het deck om het geluid tegen te gaan van machine en motorgeluid en vibraties.

Installeer Acoustiblok® in cabines, muren, schotten en plafonds.

The Fugro Explorer – Geotechnical Drilling Vessel

The Fugro Explorer’s overlegruimte bevindt zich direct boven de machinekamer, wat ervoor zorgt dat er een geluidsoverlastprobleem ontstaat. Acoustiblok is uitermate geschikt om dit probleem op te lossen. Acoustiblok in de overlegruimte over Acoustipad gelegd, en daaroverheen wordt de vloerbedekking aangebracht. De aannemer was erg tevreden over het resultaat en het probleem was opgelost.

Acoustical Sound Insulation

Motorlawaai is iets wat de meeste jachteigenaren voor lief nemen, maar met Acoustiblok is dit probleem zeer gemakkelijk op te lossen.
Het lijkt een dunne mat van rubber, maar in feite is het een waterdicht materiaal, bestendig tegen olie, schimmel en allerlei andere invloeden van buitenaf. Het is erg flexibel en makkelijk op maat te maken en te verwerken. Ook kan het op zijn plaats geniet of gelijmd worden. Eenmaal op zijn plaats wordt het geluid gereduceerd met 26dB, wat zelf beter is dan lood (20dB)

Gemaakt zonder lood of asbest, dus acoustiblok is een zeer milieuvriendelijk product. Ook zal het na het aanbrengen niet meer krimpen, om op een andere manier van formaat veranderen, waardoor het geschikt is om onder bijvoorbeeld tapijt te gebruiken.
Het kan overal gebruikt wordten waar geluid een probleem veroorzaakt. Waterbestendig UV bestendig, en brandwerend.