Geluidsisolatie | Geluidsisolerend | Product Beschrijving

Acoustiblok Architectural and Engineering Binders
zijn nu op verzoek verkrijgbaar in PDF format op CD.
Contact Acoustiblok

Acoustiblok is een uniek, U.L. geclassificeerd, geluidsisolerend materiaal met een hoog invoegverlies en een hoge dichtheid, dat gebruikt wordt als bouwkundige oplossing om geluidsoverdracht te verminderen. Het bevat geen lood of asbest. Het is speciaal ontworpen om te voldoen aan strenge normen zoals opgesteld door de U.L. (Underwriters Laboratories Inc.) voor muren, plafonds en vloeren (zie U.L. klassificatie). Ook is het in de U.K. getest als B.S. 476: deel 7. Acoustiblok wordt in de regel toegepast als deel van een spouwconstructie voor muren, plafonds of vloeren. Het wordt meestal vastgeniet aan houten regels of vastgeschroefd aan metal studs alvorens de gipsplaten worden bevestigd. Elke laag van 450 gram Acoustiblok reduceert de geluidsoverdracht met 30 dB afhankelijk van de frequentie (zie Riverbank Lab test resultaten hieronder). Het geeft een betere geluidsreductie dan sommige behandelingen met lood. Een typische gipswand heeft een geluidsisolatie van circa 33 tot 35 STC. Wanneer er Acoustiblok wordt toegepast in de gipswand geeft dit een (laboratorium gecertificeerde) geluidsisolatie van maar liefst STC = 52 (Rw (C ; Ctr) = 51 (-2; -7) dB. Dit is beter dan 30 cm gasbeton (STC van 51).

Download Acoustiblok® 3 Part Specificaties:
Als a PDF-bestand: AB_3partSpec_ver_01.8.pdf
As TXT, DOC, and ODT: AB_3partSpec_ver_01.8.zip

Acoustiblok® ManuSpec Specification [2 MB, PDF]: Acoustiblok_Spec_Data_03Feb2009

Nieuw! Een onafhankelijke gecertificeerde test van een Acoustiblok ThermaBlok™ muur geeft een toename van de R-waarde van de muur tot 40%. Zie hieronder gedetailleerde informatie.

Het U.L. classificatie nummer voor Acoustiblok is R21490. Acoustiblok is goedgekeurd voor gebruik in 199 muur- en 78 vloer-/plafondontwerpen in de Fire Protection Catalog. Zie de Acoustiblok pagina van Underwriters Laboratories voor goedgekeurde muur- en vloer-/plafondconstructies.
Pas op voor claims gebaseerd op de (U.L. 94) flame test standard, die alleen test op ontvlambaarheid van plastic materialen die gebruikt worden als onderdeel in apparaten en toepassingen. Inzake de U.L. Std 94 vermeld Underwriters Laboratories specifiek: Deze eisen zijn niet van toepassing op plastic materialen wanneer deze worden toegepast voor bouwconstructies of afwerkingen.

De Acoustiblok audio specificaties (STC, NRC, IIC) zijn afkomstig uit onafhankelijke laboratorium testen door Riverbank Acoustical LaboratoriesNGC Testing Services, en Intertek ETL/Semko. Originele testrapporten zijn op verzoek verkrijgbaar via uw Acoustiblok vertegenwoordiger. Breng uw project niet in gevaar door te vertrouwen op oncontroleerbare “veld-testen” van verkopers of eigen testresultaten – vertrouw bij het specificeren van akoestisch oplossingen op harde cijfers van gecertificeerde onafhankelijke laboratorium testen.

PHYSICAL DATA – 16 oz ACOUSTIBLOK

STC (Sound Transmission Class)
door Riverbank Acoustical Laboratories TL03-085 3-14-20033 alleen 3mm AcoustiblokRw volgens EN-ISO-717-1 : 1996
STC = 26Rw (C; Ctr) = 26 (-1; -4) dBRA = 25 dB(A),RApopmziek =22 dB(A)
Gewicht per m24.89 kg per m2(0,45 kg per ft2)
Dikte0.11″ ™ 0.03″
(2.79 mm ™ 0.76 mm)
Breedte54″ ™ 0.125″
(1.372 meters ™ 3.175 mm)
Trekkracht510 PSI
Hitte vervorming, 93 graden C (200 graden F) 7 dagen langMinder dan 1% krimp, geen vervorming
Schimmel bestendigheid ASTM D3273 & ASTM D327410, geen schimmel groei
KleurZwart
UL Geklassificeerd onder Std 263, File R21490
voor gebruik in 177 muur- & vloer-/plafond-ontwerpen.EN 13501-1 :2007 + A1 2009
Fire Resistance Catalog Series U300, U400, V400, L500B-S2
Waterproof, Niet-corroderend, UV Resistent (EN 1297), Hoge elektrische weerstand
Acoustiblok® materiaal is 100% recyclebaar Geen Barium of andere gevaarlijke stoffen, Geen uitstoot van schadelijk gassen

Akoestische gegevens:

Acoustiblok® is een U.L. geclassificeerd flexibel materiaal met een hoog invoegverlies. Het is door de U.L goedgekeurd voor toepassing in door de U.L. bepaalde wandontwerpen van de U300, U400 en V400 series. Daarnaast ook voor gebruik in door de U.L. bepaalde vloer-/plafond ontwerpen van de L500 series. Hoge elektrische weerstand. Geen schimmel-groei volgens ASTM D 3272 & ASTM D 3274. Massa is 0,45 kg per m2 (1 Lb. per sq. ft.). Eigenschappen: Niet-corroderend, waterproof, trekkracht minimaal 510 PSI, dikte 0,76 – 2,79 mm (0,03 – 0,11 inches), invoegverlies van minimaal STC = 26, (Rw = 26 dB volgens EN-ISO-717) geen vervorming bij 93 graden C (200 graden F), voldoet aan brand test mil std1623, voldoet aan brandtest MVS 302 en is zelfblussend, getest volgens DIE C tear (#IN), verkrijgbaar in rollen van 1,37 m bij max. 105 m. In de U.K getest volgens B.S. 476: deel 7 invoegverlies van 19 dB bij 100 Hz.

Acoustical Data

Acoustiblok versus extra lagen gipsplaat

Onafhankelijke gecertificeerde laboratorium test resultaten wijzen uit dat het gebruiken van extra lagen gipsplaat geen vervanging is voor Acoustiblok: het toevoegen van een 3 mm dikke laag Acoustiblok geeft significany hogere invoegverliezen dan het toevoegen van twee extra lagen 16 mm gipsplaat. Het gemeten verschil in invoegverlies (+13) bij gebruik van Acoustiblok geeft voor het nmenselijk gehoor een verschil van meer dan 50%. Het instaleren van Acoustiblok verzekert u van een superieure akoestische prestatie, zonder daarbij het ontwerp te veranderen met een toename van 3 cm in de constructiedikte.

Test rapporten:

TL04-274, STC 52 (Rw = 51 dB, RA = 49 dB(A)) per Riverbank Laboratories (2 layers drywall,1 layer Acoustiblok)
NGC 2363, STC 40 per National Gypsum Corporation (4 layers drywall, no Acoustiblok) OCF 423, STC 36 per Owens-Corning (2 layers drywall, wood stud, no Acoustiblok)

Andere voordelen van Acoustiblok boven het toevoegen van extra lagen gipsplaat:

  • Minder gewicht in het gebouw
  • Niet onderhevig aan waterschade
  • Voegt warmte-isolatie toe
  • Gemakkelijkere toegang tot elektriciteit & loodgieterswerk in de muur
  • Gemakkelijkere toegang/installatie van wandcontactdozen
  • Gemakkelijk toegang tot installatiewerk in de wand
  • Het creëren van toegevoegde waarde aan het gebouw dat verkocht kan worden als een verbetering
  • Het toevoegen van extra lagen gipsplaat ten behoeve van geluidsreductie is een zeer zwak verdedigingspunt in de procesvoering over geluidsklachten
Acoustiblok vs Multiple Layers of Drywall

Acoustiblok vs. “Verzwaard vinyl”

Stel uzelf niet aansprakelijk door een vervangend product te gebruiken dat niet U.L. geclassificeerd en gecertificeerd is voor uw specifieke bouwwerk. Acoustiblok is geclassificeerd en gecertificeerd voor meer dan 500 verschillende constructies. (U.L. gecertificeerd betekent dat U.L. elke 3 maanden de materiaal formules en het fabricage proces test om te verzekeren dat er geen afwijkingen zijn van het geteste materiaal).

Acoustiblok Sound Isolation Material wordt vaak genoemd als referentie voor geluidsisolatiematerialen die als afscherming worden gebruikt. Vaak wordt door fabrikanten van gelijksoortig materiaal gezegd – Ons product is vergelijkbaar met Acoustiblok – dat is het echter niet!

Acoustiblok is een gepatenteerd viscoelastisch polymeer dat ongeevenaard is in zowel akoestische als in brandwerende prestaties en in internationale industriële aanvaarding. Het product is veilig voor in huizen, ziekenhuizen etc. Het bevat geen schadelijk stoffen zoals ‘verzwaard vinyl, ontdreuningsplaten of rubben matten sommige van deze materiale bevatten het schadelijke Barium!.

Acoustiblok heeft de optimum balans weten te bereiken tussen massa, flexibiliteit and brandwerendheid met onze gepatenteerde formule. De dichtheid van 4.89 kg per m2 (1 lb/Sq Ft) wordt vaak gebruikt als bevestiging dat producten hetzelfde zouden zijn; de werkelijkheid is dat als men samples van dezelfde grootte naast elkaar vergelijkt, dat er significante verschillen zijn wat betreft massa en flexibiliteit tussen de verschillende materialen. Sommige vergelijkbare materialen zijn stijf en zwaar; andere flexibel en licht, weer andere daar tussenin. De unieke materiaal samenstelling van Acoustiblok zet de grootste hoeveelheid akoestische energie om in vergelijking met andere producten of samenstellingen.

Acoustiblok Sound Isolation Material is uitgebreid akoestisch getest door onafhankelijke geaccrediteerde faciliteiten, in verschillende muur- en vloer-/plafondconstructies. De laboratorium testen geven een nauwkeurig uitgangspunt voor de reproduceerbare prestaties die u kunt gebruiken in uw projecten. (Veld test resultaten) mogen eigenlijk nooit gebruikt worden om prestatie eigenschappen voor een bepaald project vast te stellen, vanwege de vele variaties van materialen, installatie, grootte van de ruimte, etc.

Invoegverlies:

0,45 kg Acoustiblok® materiaal separaat getest (niet geïnstalleerd in constructie)

Acoustiblok 16

Contact Acoustiblok for original acoustical test reports and technical information.

Veel van de akoestische waarden die door fabrikanten worden gepubliceerd zijn niets meer dan gekopieerde waarden van andere websites van vergelijkbare materialen of reclame brochures, of het zijn berekende waarden. Er is eigenlijk bij ons geen equivalent product bekend dat is getest en dat een geldig tets rapport heeft voorgebracht om hun claims te onderbouwen. Vraag om een gecertificeerde kopie  van de specificaties of de U.L. classificaties die worden geclaimd, die in dat geval op hun naam zouden moeten staan.  De gepatenteerde formule en het productieproces van Acoustiblok worden regelmatig gecontroleerd door U.L. Labs om een consistente prestatie van het product te waarborgen.

De STC waarden vormen slechts een onderdeel van de akoestische verschillen.  Acoustiblok heeft uitgebreide frequentie-testen uitgevoerd voor de wandconstructies om te voorzien in een meer nauwkeurige referentiewaarden voor de praktijk. STC waarden zijn slechts gebaseerd op transmissie verliezen van de frequenties tussen 125 en 4000 Hz. Deze test specificatie is lang geleden vastgesteld uitgaande van normaal stembereik. De hedendaagse levensstijlen van het dichter op elkaar wonen, moderne elektronica, en andere factoren tonen aan dat deze beperkte testwijze geen nauwkeurige indicatie geeft van de effectiviteit van de constructies in de huidige woonsituaties. Uitgebreidere frequentie testen tonen aan dat Acoustiblok een reductie geeft van maar liefst 23 dB bij 40 Hz, in een standaard enkele spouwconstructie met slechts 1 laag Acoustiblok.

Vanwege Acoustibloks gepatenteerde formule is het goedgekeurd voor meer door de U.L. beoordeelde constructies dan enig ander geluiddempend product (> 300). Voor zover ons bekend is is er geen enkel vergelijkbaar getest product dat een U.L. classificatie heeft. Veel fabrikanten noemen de U.L. 94 norm welke niet van toepassing is op bouwconstructies. In de U.L. 94 norm wordt in paragraaf 1.5 nadrukkelijk gesteld: Deze eisen zijn niet van toepassing op plastic materialen wanneer deze worden toegepast voor bouwconstructies of afwerkingen. Acoustiblok is een zelfblussend materiaal, terwijl veel van de vergelijkbare producten op rubber gebaseerde materialen zijn die ontbrandbaar zijn. Acoustiblok materiaal voldoet aan de hoogst mogelijke score (10) voor voor bescherming tegen schimmelgroei (onafhankelijke en gecertificeerde ASTM D3273 test). Er is ons geen ander product bekend met eenzelfde acceptabele beoordeling, laat staan de hoogste beoordeling van 10. Acoustiblok materiaal is ook milieuvriendelijk omdat het een recyclebaar product is en vervaardigd wordt uit 80% organisch en herbruikbaar materiaal. Ongevaarlijk, geurloos en de prestaties nemen niet af na verloop van tijd.

Het gebruik van een merkproduct dat herkend wordt en geinstalleerd wordt over de gehele wereld (en zelf prijzen heeft gewonnen in het British House of Commons) zal natuurlijk bijdragen aan de verkoopwaarde en geloofwaardigheid van elk bouwwerk.

Revolutionaire Energie Besparing

Thermablok™ is een revolutionaire vooruitgang in akoestische en warmte technologie. Het gebruik van moderne nano-deeltjes technologie heeft een materiaal opgeleverd dat niet alleen de laagste warmte-geleiding van enig warmte-isolatiemateriaal (13,5mW/m-K), maar heeft ook nog eens uitstekende akoestische eigenschappen.

Thermablok

Thermablok™is een flexibel vezel composiet materiaal 9,5 mm dik x 38 mm breed x 2,44 m lang. Het wordt direct geinstalleerd tegen het regelwerk van de wand, voor het aanbrengen van Acoustiblok of de gipsplaten. ThermaBlok heeft een zelfklevende achterkant voor snelle en gemakkelijke bevestiging en is gemakkelijk op maat te snijden.

Gecertificeerde onafhankelijke testen van een Acoustiblok ThermaBlok wand hebben een toename van de R-waarde uitgewezen van 40 procent.

Door de jaarlijkse energiebesparingen door het gebruik van dit product worden de kosten snel terug verdient, terwijl er aanzienlijke energiebesparingen worden gemaakt tijdens de levensduur van het project. 

Daarnaast geeft Thermablok een verbeterde geluidsreductie door de akoestische dempingseigenschappen. Bij onafhankelijke testen geven Acoustiblok Thermablok constructies een STC van 57, bijna gelijk aan 60 cm gietbeton (STC 58).

Bezoek de geheel nieuwe Thermablok website voor de complete informatie en technische specificaties.