Geluidsisolatie | Geluidisolatie Overlast

Geluidsisolatie

Acoustiblok biedt een goed oplossing voor verkrijgen van een goede geluidsisolatie in meergezin woning. Hierbij valt te denken aan panden die worden gerenoveerd en dienen te voldoen aan de geluidsisolatie-eisen uit het Bouwbesluit. Ook verandere van gebruiksfuncties zoals voormailge kantoorgebouwen of fabriekspanden in woonunits leent zich bij uitstek voor het toepassen van Acoustiblok. Ook het revilaliseren van oude hotels biedt een uitgelezen kans op iets te doen aan de geluidisolatie. Zie ook onze online Webshop voor geluidsisolatie

Door Acoustiblok te gebruiken wordt er een minimum aan ruimte gevraagd om de noodzakelijke geluidsisolatie te bereiken. Het product is slechts 3 mm dik. In combinatie met lichte scheidingswanden of voorzetwanden met akoestische veerregels zijn zeer hoge geluidisolatie waarden te realiseren.Zoals op de foto’s is te zien wordt er een soort doos-in-doos constructie gemaakt met Acoustiblok. Acoustiblok is een visco-elastische materiaal en wordt in de USA op grote schaal toegepast. Het is een door ontwikkeling van een NASA technologie wat door Acoustiblok Inc. gepattenteerd.Door de installatie van Acoustiblok® over houten staanders of metal studs wordt het geluid effectief gestopt voordat het geluid de achterliggende constructie in trilling kan brengen. Acoustiblok® is en flexibel materiaal met een hoog oppervlakte gewcith dat op zichzelf reeds 26db aan geluidsisolatie heeft.. De dikkere 6 mm Acoustiblok heeft zelfs een invoegverlies (geluidsisolatie waarde) van 32 dB. Zie de toepassingen :geluidsisolatie-paginas . Acoustiblok® is UL Classified en goedgekeurd om te worden toegepast in wanden, plafonds etc.. Zie www.ul.com voor meer info hieromtrent.

De installatie is eenvoudig en vereisen geen bijzondere gereedschappen. Acoustiblok® is effectief zodra het correct is geinstalleerd. Alle naden tussende banen moet worden afgetaped met Acoustigrip tape. Naden moeten worden afgekit met bijbehorende kit. Het ontkoppelen van mechanische verbindingen tussen de basisconstructie en de binnenste schil van Acoustiblok is essentieel! Hoewel het geluidsisolatie principe afwijkt van de traditionele constructies waarbij massen vaak een belangrijk onderdeel is, kan met Acoustiblok® zeer goede geluidsisoaltie worden bewerkstelligd meestal zonder speciale aanpassingen aan fundatie of de draagconstructie van het gebouw.

Recensie: Ko’olani Luxury Appartementen

In het nieuwe Ko’olani luxury appartementen in Honolulu Hawaii is Acoustiblok toegepast in de penthouse vloeren. Het resultaat was dermate goed dat de projectontwikkelaar heeft besloten voortaan Acoustiblok altijd toe te willen passen in de vloerconstructies van appartementen.

Recensie: Schell Brothers

Schell Brothers heeft een uitstekende reputatie in het maken van woningen en een maken van kwaliteitsconstructies. Zij kozen voor Acoustiblok geluidsisolatie voor de bereiken van de noodzakelijk rust en stilte in de woningen die zijn bouwen.
www.SchellBrothers.com

Overige Amerikaanse statements

I live in an older hi-rise condo on Bayshore and, while the building is extremely well built, I have one contiguous wall with a neighbor where sound was “bleeding” through ( in fact they could tell what TV program I was watching or radio station I was listening to – I’m the loud one ).

After doing some research I decided to install Acoustiblok. A friend and I did it in one day. The product has exceeded my expectations and I now have a happy neighbor. An added bonus, it’s a local company.

Thank you,
Susan from Tampa

Recensie: Kight Home Center

To The Prospective Customers of Acoustiblok:

When we started looking at this product, I was on a short time table and was not sure what I was looking for. We found the customer service department to be great. They helped get the information and the pricing to us for our project. When it came to ordering and handling the product, they out did themselves again. We could not be any happier and looking forward to using them and their products again.

James Banks, Estimator
Kight Home Center
Corporate Headquarters
Evansville, IN 47715
www.kighthomecenter.com

Recensie: Premier Property Group, Inc

Premier Property Group, Inc

We use AcoustiBlok faithfully in our construction. Our TerraVilla Masterplanned Community being one of the projects we’ve used it in. We love the product and can’t say enough about it!!

Ann Seaquist
Premier Property Group, Inc.
TerraVilla Community