Geluidsisolatie Geluidsisolerend Behang

Acoustiblok Wallcover (Geluidsisolatie behang)

Acoustiblok-Wallcover; een vooruitstrevend geluidsisolatie materiaal dat een hoge geluidsreductie geeft zonder de rommel en de kosten van het verwijderen van muren. Acoustiblok-Wallcover kan geverfd worden of voorzien worden van behang om het zo aan te passen aan elk interieur.

Tot het ontwikkelen van Acoustiblok Wallcover wat er geen gemakkelijke doe-het-zelf oplossing voor het isoleren van een wand bovenop een bestaande muur, zonder daar een gehele voorzetwand met daarin akoestisch isolerend materiaal in te verwerken, voor te zetten. Acoustiblok Wallcover zorgt ervoor dat iedereen nu in de mogelijkheid is om op een gemakkelijke manier geluidsisolatie toe te passen, zonder rigoureuze aanpassingen aan de muur te doen, zoals het toevoegen van een extra laag gipsplaat, of door een gehele tussenwand te vervangen. Hoewel wallcover een duurdere oplossing is dan het reguliere Acoustiblok, is het wel veel goedkoper dan ,het verwijderen van een gehele muur en daarna opnieuw opbouwen gebruik makende van akoestische materialen.

Recente laboratorium testen tonen aan dat het resultaat dat normaal met 1 laag 3mm Acoustiblok behaald wordt, nu ook met 1 laag Acoustiblok Wallcover bovenop de bestaande gipsplaat bereikt kan worden. Het is nog wel steeds aan te bevelen om Acoustiblok in de muur te verwerken wanneer dit mogelijk is voordat de afwerking plaatsvind, bij nieuwbouw, of als er renovatiewerkzaamheden plaatstvinden.

Bij onafhankelijke testen is er een standaard lichte scheidingsmuur gemaakt en een geluidsmeting uitgevoerd, en later Acoustiblok Wallcover toegevoegd op dezelfde muur en daarna nog een test gedaan. Hieruit is gebleken dat er een reductie gehaald werd (in het gebied rond de 4000Hz,spraakgeluid) van 14 dB. Dit houdt in dat voor het menselijk gehoor het geluid met 60% afneemt. Momenteel is er geen ander vergelijkbaar materiaal dat in de buurt komt bij deze prestaties.

Het Wallcover materiaal is ongeveer 6mm dik en wordt geleverd in rollen van 122x 244mm De oppervlakte aan de buitenzijde is een brandvertragend, zilver kleurige afwerking die overgeschilderd of behangen kan worden.

Bij het aanbrengen van de wallcover zijn 2-3 mensen nodig voor het voor het recht aanbrengen van het materiaal. In de ideaalsituatie houden twee mensen aan de bovenkant het materiaal vast en een derde drukt het recht tegen de muur. Het materiaal wordt aangebracht door middel van contact-spray of pastalijm. Zie de website www.abcgeluid.eu voor een on-line bestelling van dit product.