Dunne Geluidsisolatie

Geluidsisolatie met 3mm Acoustiblok

Acoustiblok wordt standaard gebruikt als onderdeel van een uit lagen bestaande muur, plafond of vloer. Het wordt aan houten of metalen balken geschroefd voordat de gipsplaat erop bevesitgd wordt. Elke laag van 3 mm Acoustiblok zorgt voor een geluidsvermindering tot 30dB (afhankelijk van de frequenties). Het heeft een betere werking dan andere oplossingen die op basis zijn lood. Een standaard voorzetwand is normaal 33 – 35 STC. Acoustiblok toegevoegd aan deze voorzetwand levert een STC van 52 op, wat beter is dan een betonnen muur van 30cm (STC 51). Zie ook onze online Webshop voor geluidsisolatie

Acoustiblok is UL geclassificeerd onder filenummer R21490 en het is geschikt om te gebruiken in meer dan 350 wand vloer en plafond constructies.

Acoustiblok geluidsspecificaties (STC. NRC, IIC) zijn bepaald door onafhankelijke Laboratoria zoals Riverbank Acoustical Laboratories, NGC Testing Services and Intertek ETL/Semko. Orginele rapportages zijn beschikbaar bij uw Acoustiblokleverancier.

Over Acoustiblok:

Acoustiblok is een 3mm dik gepatenteerde visco-elastich polymeer materiaal met een hoge mineralen dichtheid, zware massa en toch erg flexibel. Doordat het acoustiblokmateriaal met geluidsgolven ‘meebeweegd’, ontstaat er interne frictie in het materiaal. De akoestische energie wordt omgezet in zeer kleine hoeveelheden warmte. Een laag van 3 mm acoustiblok in een standaard lichte ontkoppelde scheidingsconstructie zorg voor meer geluidsreductie dan een 30cm dikke betonnen muur.